De technologie van Amazon Connect brengt de geschiedenis weer tot leven in Esch-sur-Alzette, Luxemburg

30 juni 2022 | Frontline Solutions

In Esch-sur-Alzette, Luxemburg, is sinds vijf jaar een grote campus van de Universiteit van Luxemburg gevestigd. De stad zelf kent een lange historie die helaas niet meer overal even zichtbaar is. Het is een speerpunt van de Universiteit om de verbinding te zoeken met de stad, met de mensen die daar wonen en hun geschiedenis. Dat doen zij op verschillende manieren, waaronder een audiogidsproject. Een ander project is bijvoorbeeld gericht op kunst, met een fresco en een toegankelijke tentoonstelling in een leeg winkelpand. Een mooie taak voor Joëlla van Donkersgoed en haar collega’s van de afdeling “Public History” van de Universiteit Luxemburg.

HistorEsch

De naam HistorEsch is een combinatie van het woord “History” en de naam van de stad Esch-sur-Alzette. Historesch betekent ook nog eens “historisch” in het Luxemburgs. Een dubbele woordspeling dus.

HistorEsch bevat onder andere een audiogidsproject waarmee de geschiedenis van de stad weer zichtbaar (in dit geval hoorbaar) gemaakt wordt. Veel historische plekken zijn verloren gegaan en alleen de herinneringen in de hoofden van de inwoners zijn nog over. Door in gesprek te gaan met de inwoners van de stad zijn verschillende plekken gekozen waarover inwoners nog mooie verhalen kunnen vertellen en die iets vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. Het eerste vliegveld van Luxemburg lag bijvoorbeeld in Esch, maar weinig zichtbaars herinnert daar nog aan. Of wat te denken van de dancings van weleer. De herinneringen van de bezoekers destijds worden weer springlevend, ondanks het feit dat deze zelf al lang uit het straatbeeld zijn verdwenen.

amazon-connect-historesch

De plaatsen die voor dit project zijn geselecteerd worden voorzien van een bordje met daarop een telefoonnummer. Bel je het nummer, dan hoor je het verhaal met de herinneringen van die plek, ingesproken door de inwoners van de stad. Een uitdaging is de multiculturele en multi-talige samenleving van Esch-sur-Alzette die is ontstaan door verschillende migratiegolven. Het audiofragment moet dan ook in meerdere talen aangeboden worden: Luxemburgs, Frans, Engels en Portugees.
 

Technologie brengt de geschiedenis weer tot leven

Dit is de eerste Europese audiotour die op deze manier is opgezet. Vergelijkbare projecten zijn al eerder succesvol gerealiseerd in de Verenigde Staten en Canada, onder de noemer “Hear here”. Net als daar is ook de audiotour van HistorEsch gebouwd op Amazon Connect, de selfservice, cloud gebaseerde contact center service van AWS. Omdat de implementatie van een nieuw systeem tijdrovend kan zijn heeft de Universiteit ervoor gekozen de uitrol van de eerste sites te laten doen door Frontline Solutions. “Ik ben erg blij met de samenwerking met Frontline Solutions. De communicatie verliep altijd goed en het samenwerken met Shahzaib ging super. Amazon Connect is daarnaast een heel duidelijk systeem, zeker voor een visueel ingesteld persoon als ikzelf. Ik ben erg tevreden”. Door middel van een on-the-job training kan Joëlla nu zelf de volgende sites aan de audiotour toevoegen. Natuurlijk kan zij ook altijd bij Frontline Solutions terecht voor vragen of hulp.

Kim de Boer, Account en Business Development Manager bij Frontline Solutions: “Gebruikersgemak en implementatiesnelheid waren twee redenen voor Frontline Solutions om Amazon Connect op te nemen in ons portfolio. Met name deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat we dit project op tijd en naar tevredenheid van de Universiteit  Luxemburg hebben kunnen opleveren. Wij zijn blij dat we met onze Amazon Connect expertise een bijdrage hebben kunnen leveren aan het zichtbaar maken van de geschiedenis van de stad Esch-sur-Alzette.”

Over Universiteit Luxemburg

De Universiteit Luxemburg is opgericht in 2003 en is de enige publieke Universiteit van het Hertogdom Luxemburg. De Universiteit is meertalig, internationaal en heeft een sterke focus op onderzoek. Een modern instituut waar een persoonlijke sfeer heerst. De onderzoeksafdeling voor geschiedenis, C2DH (Center Contemporary and Digital History) viert dit jaar hun vijfjarig bestaan. Doordat het centrum zo jong is, is er veel ruimte voor innovatie en nieuwe ideeën. De onderzoeksgroep voor Publieksgeschiedenis is daarin een frontrunner: hun doel is om geschiedenis dichterbij de man te brengen.

 

Over Amazon Connect

Met Amazon Connect maak je het onmogelijke mogelijk. Een hoger serviceniveau tegen lagere kosten. Dat lijkt een onmogelijke combinatie, maar dat is het niet. Pay per use, dus alleen betalen voor gebruik. Snel en makkelijk in te richten. Volledig uit de Cloud, dus geen hardware en hinderlijke software updates of upgrades meer. En unieke integraties met andere bedrijfsapplicaties, zoals Salesforce.

 Over Frontline Solutions

Wij zijn met onze 30 jaar ervaring experts in klantcontact optimalisatie en het realiseren van echte persoonlijke service voor jouw klanten. Naast Amazon Connect implementeren en integreren wij daarom ook complementaire Clouddiensten op het gebied van Workforce- en Kwaliteitsmanagement, Digitale Assistenten en Analytics. Daarom is Frontline Solutions jouw implementatiepartner. Frontline Solutions is de enige lokale implementator van Amazon Connect in de Benelux. Wij kunnen onze expertise dus in jouw eigen taal aanbieden. En wij kunnen snel op locatie zijn indien de situatie daar om vraagt. Wat overigens niet wegneemt dat wij ook prima in staat zijn om jouw internationale locaties te ondersteunen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim de Boer op telefoonnummer +31 88-2 680 749 of emailadres: kim.deboer@frontline.nl.

 amazon-connect