Betere customer experience door samenwerking Genesys en Zoom

27 mei 2020 | Genesys

Leider in Cloud contact centers integreert als eerste met zowel Zoom Phone en Zoom Meetings, nieuwe unified interface zorgt voor hogere productiviteit van medewerkers en betere customer service.

Naarden, 20 mei 2020 — Genesys, wereldwijd leider in cloudoplossingen voor customer experience en contact centers, kondigt de samenwerking aan met Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ:ZM) zodat teams makkelijker en efficiënter kunnen samenwerken. Nieuwe integraties van Genesys Cloud met Zoom Phone en Zoom Meetings ondersteunen organisaties in hun volledige enterprise communicatiestrategie en verbeteren de samenwerking in het hele bedrijf. Genesys is de eerste partner met een integratie voor beide Zoom-oplossingen.

Organisaties winnen aan extra flexibiliteit en controle met het beveiligde public cloud contact center platform van Genesys, in combinatie met de video-first oplossing van Zoom voor zakelijke telefonie en vergaderingen. De integraties, eenvoudig te configureren met beperkte ondersteuning van IT, hebben één samengevoegde interface zodat medewerkers eenvoudig toegang hebben tot marktleidende cloudoplossingen, productiever kunnen werken en betere customer service kunnen leveren.

Company Nurse en Sentinel Benefits and Financial Group, beiden klant van zowel Genesys als Zoom, kijken uit naar de voordelen van de integraties voor hun organisaties.

Henry Svendblad, chief technology officer van Company Nurse, specialist in bedrijfsgeneeskundige dienstverlening, zegt: “Zoom en Genesys maken het voor bedrijven zoals dat van ons eenvoudiger om het meeste te halen uit hun cloudoplossingen voor contact centers en communicatie. Onze medewerkers gebruiken beide oplossingen nu al en hechtere integratie betekent dat ze makkelijker kunnen samenwerken, bijvoorbeeld door het starten van een Zoom videomeeting vanuit hun Genesys Cloud. We zijn de mogelijkheden voor tele-triages aan het uitbreiden en vinden het fantastisch dat we als een van de eersten kunnen profiteren van deze nieuwe functionaliteit.”

Douglas Walker, vice president en director of Infrastructure Services bij Sentinel, leidend leverancier van producten en oplossingen voor financiële planning en investeringen, zegt: “Onze medewerkers schakelen doorlopend van de ene naar de anderen applicatie voor hun communicatie en samenwerking. Het integreren van de oplossingen geeft onze agenten in het call center de mogelijkheid om alle functionaliteit van Genesys Cloud te gebruiken en daarnaast makkelijker contact te leggen met de rest van het bedrijf dat Zoom gebruikt. We geloven dat dit ons gaat helpen om problemen van klanten sneller en bij het eerste contact op te kunnen lossen.”

Integratie Highlights

  • Klanten van Genesys Cloud kunnen Zoom Phone kiezen als spraakprovider voor het contact center. Zo profiteren ze van de robuuste PBX-functionaliteit van Zoom in combinatie met de marktleidende contact center mogelijkheden van Genesys Cloud, waaronder automatisering en self-service op basis van artificial intelligence en ondersteuning voor spraak- en digitale kanalen.
  • Medewerkers die Genesys Cloud gebruiken kunnen de samengevoegde zoekfunctie voor directory en beschikbaarheid gebruiken om direct contact te leggen met gebruikers van Zoom Phone op andere afdelingen en klanten sneller helpen. Zo kan een medewerker die een klant aan de telefoon heeft over een factuur vanuit Genesys Cloud de Zoom Phone-directory gebruiken om de juiste collega te vinden en te zien of deze beschikbaar is voor overleg.
  • Gebruikers kunnen veel tijd besparen, onder meer door bellen-door-te-klikken en soepel door te verbinden tussen Genesys Cloud en Zoom Phone.
  • Alle medewerkers kunnen snel met collega’s samenwerken via Zoom Meetings zonder Genesys Cloud te verlaten. Schakelen tussen systemen of zoeken in verschillende directories om collega’s te bereiken is niet meer nodig. Bovendien zorgt het voor naadloze interne videocommunicatie door de hele organisatie heen.
  • Medewerkers in klantcontact, administratie en uitvoering kunnen gelijktijdig gebruik maken van spraak en video om de interne samenwerking makkelijker te maken. Gebruikers van Genesys Cloud kunnen ook profiteren van de fucnties in Zoom voro het maken van opnames en delen van het scherm.

“Door de mogelijkheden van Zoom en Genesys Cloud samen te brengen in één ervaring leggen we de lat hoger voor de communicatie en samenwerking van medewerkers en consumenten,” zegt Eric Yuan, oprichter en ceo van Zoom. “Bedrijven kunnen de band met de klanten versterken door onze robuuste video-first oplossing voor samenwerking in te zetten in combinatie met de geavanceerde routering, analytics en workforce engagement management van Geneys Cloud.”

“Nu meer dan ooit willen consumenten weten dat ze begrepen worden terwijl ze ook snel geholpen worden,” zegt Tony Bates, ceo van Genesys. “Om aan die verwachtingen te voldoen en zelfs te overtreffen is het nodig dat medewerkers toegang hebben tot de juist hulpmiddelen. Dat is wat we doen met de combinatie van Zoom en Genesys Cloud. Samen helpen we organisaties zich te onderscheiden door middel van unieke en intelligente ervaringen voor klanten en medewerkers.”

Om de invoering in de praktijk te versnellen volgen de bedrijven een gezamenlijke go-to-market strategie. De volledige beschikbaarheid van de integraties word in het tweede kwartaal van 2020 verwacht. Voor wie meer wil weten is het webinar Genesys + Zoom: Seamless cloud communications for great customer experiences.

 

BRON: persberichten.com