De voordelen van de cloud met cloudnative applicaties

6 september 2022 | Frontline Solutions

Nog altijd hebben veel organisaties hun klantcontact software op locatie staan – een on premise oplossing. Omdat er eigenlijk geen on premise applicaties meer gebouwd en verkocht worden, is het slim om je te verdiepen in wat er komt kijken bij de cloud technologie. Je krijgt namelijk niet alleen met nieuwe contact centerapplicaties te maken, maar ook met een nieuw gedachtegoed, nieuwe ontwikkelmethoden en nieuwe werkwijzen. Cloudnative applicaties nemen hierbij een belangrijke rol in. Wat zijn Cloudnative applicaties en wat zijn de voordelen?

 

  • Overal kunnen werken
  • Snel kunnen op- en afschalen
  • Altijd de nieuwste functionaliteiten beschikbaar
  • Maximale flexibiliteit.

Niet zo gek dat steeds meer klantcontact afdelingen kiezen voor technologie uit de cloud door alle voordelen. Maar wie denkt dat hij zijn on premise applicaties ‘even snel’ naar de cloud migreert, heeft het helaas mis. De talen en architectuur van beide soorten applicaties zijn namelijk verschillend. Vaak is het overigens niet eens de migratie die de meeste tijd kost, maar voor contactcenterplatformen is dat de integratie daarna met andere toepassingen zoals het CRM, Workforce Management of Quality Management. In alle gevallen zijn Cloudnative applicaties de sleutel tot succes.

 

Wat is Cloudnative?

Cloudnative staat voor de aanpak waarbij applicaties specifiek worden ontwikkeld op basis van cloudtechnologie en voor gebruik in een cloudomgeving. In veel opzichten is het de tegenhanger van traditionele software. Dat werd als statisch geheel op basis van een licentieovereenkomst op een server in je eigen computerruimte gezet en daarna via een intern netwerk beschikbaar gesteld voor eindgebruikers. Cloudnative applicaties – complete toepassingen, maar ook mobiele apps of API’s – worden ontwikkeld in de cloud en zijn bedoeld voor gebruik in de cloud. Met cloud bedoelen we de publieke cloud, dus bijvoorbeeld Amazon Web Services of Microsoft Azure.

 

Hoe werkt het precies? Waarom is het relevant en wat zijn alle voordelen van Cloudnative applicaties?

Lees het gehele artikel over Cloudnative op ziptone.nl