Frontline Solutions her-certificeert zich voor ISO27001

9 juli 2020 | Frontline Solutions

Vianen, 9 juli 2020Frontline Solutions heeft zich opnieuw weten te certificeren voor ISO27001, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Jaarlijks vindt de verplichte audit plaats en eens in de drie jaar een gehele her-certificering. Dit toont aan dat Frontline Solutions nog steeds voldoet aan de eisen rondom informatiebeveiliging en procesmatig goed is ingericht. Voor klanten betekent dit dat zij verzekerd zijn dat er vertrouwelijk en integer met data wordt omgegaan.

ISO27001 is bedoeld voor organisaties die willen aantonen dat zij speciale procedures, maatregelen en processen op het gebied van informatiebeveiliging hanteren. Klanten en ook leveranciers weten op die manier dat verstrekte gegevens veilig verwerkt worden.


Online audits
Ramon Bakker – Manager Operations – is als security officer verantwoordelijk voor de implementatie van ISO27001. Hij is trots dat de certificering zonder tekortkomingen weer behaald is. “Ondanks dat alle audits via Microsoft Teams zijn gegaan vanwege de coronacrisis, zijn deze voorspoedig gegaan. Voor onze klanten en toekomstige klanten een fijne wetenschap dat we bij Frontline Solutions de procedures, maatregelen en processen op het gebied van informatiebeveiliging op de juiste manier hanteren.”

Ook Hans Reuver, algemeen directeur, is blij dat het vernieuwde certificaat weer op de muur hangt. “In bijna alle gevallen zie we bij uitvragen van nieuwe klanten dat security als belangrijk onderdeel terugkomt. Bij onze organisatie en medewerkers is het inmiddels standaard werkwijze dat we integer en vertrouwelijk met klantinformatie omgaan. Dat klinkt als een open deur, maar de ervaring leert dat er behoorlijk wat bij komt kijken om alles op de juiste manier af te handelen.”