Ongelofelijk: Spraakverkeer over Diginetwerk overheid

5 augustus 2021 | Frontline Solutions

Je hebt weleens van die momenten die je bijblijven. Waarop je later terugkijkt en denkt: “zo, dat was toch wel echt een hoogtepunt.”  Nou, dit is er voor ons zo een!

Voor één van onze overheidsklanten hosten we Genesys PureConnect voor hun contact center in een private cloud omgeving. Om de netlijnen van hun datacenter center bij de private cloud omgeving te krijgen, was security een uitdaging. Bij Frontline Solutions denken we altijd in oplossingen. We kijken wat er wél mogelijk is. Zodoende kwam de optie naar voren om gebruik te maken van het Diginetwerk van de overheid.

 

Wat is het Diginetwerk?

Diginetwerk is een afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. Tot op heden werd dit netwerk alleen gebruikt om berichtenverkeer (data) uit te wisselen, zoals e-mail. Nooit eerder ging er ook spraak (voice) over dit Diginetwerk. Tot nu.

Het Diginetwerk heeft als vanzelf de hoogste security eisen. Vanuit de aanbesteding die destijds op de markt kwam voor dit contact center, hadden wij ons hieraan te conformeren. Een mooie uitdaging die we graag aangingen.

We zijn dan ook enorm trots dat we nu als eerste partij realtime voice vanuit een overheids datacenter transporteren via het Diginetwerk naar het datacenter van de private cloud. Een hoogtepunt waar we over een aantal jaar nog steeds met een glimlach op ons gezicht op terugkijken 🙂